Om oss


Vi som driver McLay Boats Scandinavia är Tommy Nerstrand från Bengtsfors och Petter Larsson från Kristinehamn. Verksamheten drivs i bolaget L & N Marin AB som startades i början av 2012.

Sedan flera år tillbaka är vi båda proffessionella fiskeguider på heltid med Vänern som ”hemmavatten”. Innan dess har vi mer eller mindre ”växt upp på sjön” med ett genuint intresse för båtliv och fiske.

Att jobba på sjön och ha båten som arbetsplats gör att vi alltid letar efter ”den perfekta sportfiskebåten” när det gäller säkerhet, funktion och prestanda. Allt med focus på att underlätta vår tid på sjön och för våra kunder ombord. Dessutom ska våra båtar kunna trailas vid behov.

Säkerhet, funktion och prestanda avgörande

Under år 2009 bestämde vi oss för att uppgradera våra båtar och började leta världen runt efter den perfekta båten. Vi sökte efter en kabinbåt för att höja komforten för både oss och våra kunder och det fick gärna bli en aluminiumbåt denna gång!

Efter åtskilliga kontakter och offerter fastnade vi för McLay Boats på Nya Zeeland. Här fanns det vi sökte. Ett båtföretag som gjort aluminiumbåtar i över 20 år och en personal som har ett gediget kunnande om både båtar och sportfiske. Ägaren Steve McLay gav oss också en snabb respons och visade god vilja till samarbete. I juni 2010 bestämde vi oss för att köpa två specialutrustade McLay 720 Hardtop.

I samband med affären började vi även prata om att börja sälja McLay båtar i Skandinavien och företaget har fått en riktigt positiv och bra start med flera båtar sålda under första året 2012.

Besök i Nya Zeeland

I oktober 2010 åkte Tommy Nerstrand till Nya Zeeland för att se tillverkningen på plats och att träffa ägare och personal. Allt för att få en uppfattning om företaget och att diskutera framtida båtförsäljning samt se slutdelen av produktionen på de beställda guidebåtarna på plats. Tommy fick även testa flera båtmodeller på vattnet där, inklusive den spektakulära ”Vinnarbåten” från Oakland Boatshow 2010! Hela resan gick bra, massor av bilder togs och kontakten med McLay Boats stärktes ytterligare.

Idag har båtarna kommit till Sverige och används i guideverksamheten. Båtarna används också för visning och demo-båtar för intresserade båtköpare. Vi har nu fått förtroendet att sälja McLay Boats till Skandinavien och mer om vårt båtprogram kan du läsa om på denna websida. Vi är stolta över förtroendet och hoppas att McLay båtarna kommer att ge våra kunder många fina fiske- och båtupplevelser på våra vatten.

L & N Marin AB
Tommy Nerstrand och Petter Larsson